Waste Knights 2nd Edition

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

1 - 4

90 - 180 min

14+ god

Cena: 10 400 RSD

Društvena igra Waste Knights: Second Edition, inspirisana kultnim klasicima postapokaliptičnih filmova, predstavlja postapokaliptičnu avanturu preživljavanja za 1-4 igrača koji su smešteni u distopijsku Australiju, uništenu eksperimentima moćne korporacije. Svaki igrač postaje moćan vitez koji putuje kroz pustoš, suočava se sa neprirodnim vremenom i neprijateljima iskovanim u davno zaboravljenim laboratorijama, ali i proživljava avanture pune dramatičnih izbora i uznemirujućih likova.

Budući da je ova društvena igra zasnovana na avanturi, svaka avantura se grana u niz zapleta koji se otkrivaju u zavisnosti od narativnih izbora igrača. Svaki zaplet nudi jedinstvenu mehaniku igre i priče koje se mogu naći u knjizi priča – neke od njih su vezane za određenu avanturu, neke su generičke, ali sve omogućavaju igračima da zarone u razne spletove okolnosti i donesu odluke koje menjaju svet oko njih. Svaki vitez (igrač) ima na raspolaganju 2 akcije, koje mu u osnovi omogućavaju da putuje po kontinentu, istražuje oblast u cilju prikupljanja resursa kojih ima sve manje (gorivo, municiju, lekove) ili kampuje kako bi popravio svoju opremu i izlečio rane ili posledice zračenja.

Međutim, srce igre su priče. Konstrukcija svake avanture nudi mnogo narativnih izbora koji garantuju visoku mogućnost ponovnog igranja. Svaka partija je zasnovana na avanturi koja se nalazi u vodiču. Neka od njih je kooperativna, druge su takmičarske, a neke se pak mogu završiti tako što se igrači grupišu oko različitih frakcija prisiljeni da se bore protiv svojih bivših prijatelja! Konstrukcija svake avanture nudi mnogo narativnih izbora koji garantuju visoku mogućnost ponovnog igranja.

Predlažemo i ove igre

Predlozi sličnih igara