The Resistance Coup (na srpskom jeziku)

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2 - 6

15 min

14+ god

Cena: 2 200 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a
• TC Delta City, Jurija Gagarina 16

Korumpiranu vladu vode direktori multinacionalnih korporacija „kraljevske klase“.Njihova pohlepa i apsolutna kontrola nad ekonomijom osudila je privilegovanu manjinu na život u siromaštvu.

Među potlačenima postoji grupa gerila koja želi da zbaci ove moćne vladare. Hrabri napori ovih ustanika izazvali su haos u političkim krugovima novih vladara, dovodeći vladu na ivicu kolapsa. Ali za Vas, uticajnog vladinog zvaničnika, to je prilika da manipulišete, podmićujete i izgradite svoj put do apsolutne moći. Da biste uspeli, morate uništiti uticaj svojih protivnika i poslati ih u izgnanstvo. Naravno, samo jedan može preživeti.

Društvena igra The Resistance Coup (na srpskom jeziku), smeštena u Resistance univerzum, je vrhunska igra dedukcije, strategije i obmane. Ima vrlo jednostavna pravila, ali će vas naterati da se dvaput zapitate da li ste sigurni da znate kada Vaši prijatelji blefiraju. Dakle, Vaš cilj da budete poslednji igrač sa uticajem u igri, pri čemu će uticaj biti predstavljen karticama karaktera okrenutim nadole. Svaki karakter ima neku svoju posebnu akciju koju može koristiti tokom igre. Međutim, igrači mogu da iskoriste bilo koju akciju koja je na raspolaganju čak i ako nemaju tog karaktera ispred sebe, što automatski omogućava blefiranje u igri. Ali, ostali igrači mogu da prozovu Vaš blef, ako se na to odluče. Ukoliko ste uhvaćeni u laži, gubite uticaj, odnosno karticu karaktera. U slučaju da ste ipak govorili istinu, igrač koji je prozvao Vaš blef gubi kartu.

Morate biti izuzetno oprezni! Ako želite da pobedite, važno je da procenite kada je potrebno blefirati, a kada „spustiti loptu“.