Quoridor Kid (5+)

Broj igrača

Trajanje partije

Uzrast

2 - 4 igrača

10 - 15 min

5+

Cena: 4 250 RSD

Edukativna igra Quoridor Kid je porodična igra broj jedan jer će povezati skoro sve uzraste i to na način na koji to malo koja igra može. Stariji će se igrati i rame uz rame boriti se sa decom za pobedu! 

Quoridor Kid je u osnovi porodična društvena igra Quoridor Classic ali vizuelno prilagođena za tako da i najmlađima privuče pažnju i zainteresuje ih za igranje. Miševi u četiri boje koji jure do svog sira dok se na tom putu bore sa preprekama koje će ostali igrači postavljati za vreme trajanja igre dovoljno je da obezbedi neizvesnost od početka do kraja.  

Quoridor Kid je edukativna, strateška igra za dva do četiri igrača, za decu predškolskog uzrasta ali i za starije, za celu porodicu. Svaki igrač ima svog miša i svoj sir, u određenoj boji. Cilj svakog igrača je da stigne do svog sira koji je na suprotnoj strani table i bude prvi koji će to da uradi. Igrači pored miševa imaju i prepreke uz pomoć kojih mogu da pokušaju da preusmere druge igrače i time im produže put do sira. Ali igrači u svakom potez biraju šta će da rade, jer od dve opcije koje imaju mogu da odaberu samo jednu, ili će da produže put jednom od ostalih igrača ili će da pomere svog miša bliže svom siru. Iz tog razlogaga je izuzetno bitno kada se koristi koji potez. Igrači takođe moraju da paze gde postavljaju svoje prepreke, pošto te prepreke u toku igre mogu da im se obiju o glavu zato što prepreke važe za svakoga bez obzira na to ko ih je postavio. Od prepreka će se u nekom trenutku stvoriti lavirint (koridor) a prvi miš koji prođe kroz njega i stigne do sira je pobednik. Zvuči lako, ali osim pravila koja su izuzetno jednostavna, sama igra će da bude pravi izazov. Deca će da upijaju svaki Vaš potez i jako brzo će Vam pokazati šta su naučila. 

Tabla, miševi, sir i prepreke napravljeni su od drveta izuzetnog kvaliteta a sadržaj igre savršeno se uklapa uz samu edukativnu svrhu igre.

Edukativni List za predškolsku i školsku upotrebu (od 4 do 10 godina) možete da skinete sa lika ispod: 

 

Predlažemo i ove igre