Quarto mini

Broj igrača

Trajanje partije

Uzrast

2 igrača

10 - 20 min

8+

Cena: 2 690 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1

Quarto mini je odlična strateška-edukativna igra za decu ali i za odrasle uzrasta 8 godina i stariji.

Društvena igra Quarto Mini sa razlogom zauzima sami vrh apstraktnih igara i jedna je od najnagrađivanijih igara na svetu.

Cilj ove zanimljive, strateške, društvene igre je da napravite niz od 4 elementa bilo pravolinijski ili dijagonalno ali tako da ti elementi (figure) imaju bar jednu zajedničku osobinu. Svaka od 16 figura iz igre ima svoje osobine. Može biti visina (obzirom da postoje figure u dve visine), može biti oblik (zato što imamo dva oblika), ili boja (svetle i tamne figure), ili to što su figure sa rupom na vrhu ili bez nje. Ukupno imamo 8 različitih osobina a Vama je cilj da napravite niz koji ima bar jednu od njih kao zajedničku. Zvuči dosta prosto ali, kao i uvek u sličnim igrama mora da postoji ali, problem je što su sve figure zajedničke i u svom potezu igrač bira koju od figura će da uzme jedu od figura. Ali sada nailazimo i na drugi problem a to je da figuru koju Vi izaberete mora da odigra Vaš protivnik a ne Vi. To bi značilo da se način da Vi pobedite svodi na to da Vaš protivnik previdi jednu od kombinacija i u ruku Vam doda figuru kojom ćete ga pobediti. Što morate da priznate zvuči malo surovo. Ali ova igra nema preko 17 internacionalnih nagrada bez razloga.  

Sadržaj: 1 tabla, 16 drvenih elemenata, pravila igre.
Kreator: Blaise Muller

Društvena igra Quarto Mini ima i svoju veću (kućnu) verziju Quarto Classic koja je malo zgodnija za igranje, pogotovo za starije osobe. Obe verzije igre su napravljene od tvrdog drveta i pored toga što će Vam pružiti mnogo sati igranja, njen kvalitet će osigurati da ćete je igrati dugi niz godina. 

Predlažemo i ove igre

Predlozi sličnih igara