Paranormal Detectives (Paranormalni Detektivi na srpskom jeziku)

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-6

30-50 minuta

12+ godina

Cena: 3 990 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a
• TC Delta City, Jurija Gagarina 16

Otvorili ste oči i otkrili ste najstrašniju istinu u životu... Upravo je došao i vaš kraj i sada ste duh koji lebdi u vazduhu! Prestravljeni, gledate dole na svoje telo. Grupa čudnih pojedinaca okupila se oko vaših posmrtnih ostataka, pažljivo ih promatrajući s iskricama fascinacije u očima. Oni žele da komuniciraju s vama kako bi otkrili kako se vaš život završio. Treba da razgovarate s njima i otkrijete istinu kako biste našli odgovormog i sudili mu!

Društvena igra Paranormal Detectives (Paranormalni detektivi na srpskom jeziku) je zabavna igra dedukcije. Jedan igrač preuzima ulogu duha. Svi ostali igrači rade kao paranormalni detektivi, a cilj im je da otkriju kako je žrtva umrla. Koristeći paranormalne sposobnosti, oni će komunicirati sa duhom, postavljajući direktna pitanja o detaljima zločina. Duh će odgovarati na razne sablasne načine - uređivanjem čvora vešala, igranjem odabranih tarot karata, stvaranjem slagalice sa rečima na dasci za razgovor, crtanjem držeći ruku detektiva i još mnogo toga!

Na početku igre, igrač koji je u ulozi duha dobija kartu sa pričom sa kompletnim opisom ubistva. Svaka karta prikazuje sve detalje slučaja. Svaki detektiv dobija asimetrični, unapred napravljeni set interaktivnih karata, obrazac za istragu igrača i ekran za igrače.

U svom potezu, svaki detektiv postavlja duhu otvoreno pitanje po svom izboru i igra jednu kartu interakcije. Karta podrazumeva način na koji Duh može odgovoriti na pitanje. Ukupno postoji 9 različitih interakcija, od kojih većina daje informacije svim detektivima. Budući da detektivi mogu postavljati bilo koja otvorena pitanja, a karte za interakciju se razlikuju, igra omogućava puno kreativnosti i za duha kao i za paranormalne detektive.

Detektivi mogu pokušati, dva puta tokom igre, da pogađaju šta se zapravo dogodilo sa žrtvom navodeći ko je ubica, gde se to dogodilo, koji je motiv, kako je to učinjeno i šta je oružje kojim je izvršeno ubistvo. Tada duh potajno zapisuje na istražnom listu ovog detektiva koliko je njegovih odgovora tačno.

Igra se može završiti na dva načina:

Ako detektiv da sve tačne odgovore. U tom slučaju svi pobeđuju, zajedno sa igračem koji je bio duh.

Ako svi detektivi ostanu bez karata za interakciju. U ovom slučaju, ako niko tada nije sve pogodio tačno, onaj ko je pogodio najviše informacija je sam pobednik igre!

Društvena igra Paranormal Detectives (Paranormalni detektivi na srpskom jeziku)nagrade i priznanja: 

  • 2019 Golden Geek Best Party Game Nominee
  • 2019 Board Game Quest Awards Best Party Game Nominee