Mission Red Planet

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2 - 6

45 - 90 min

14+

Cena: 8 500 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.

Društvena igra Mission: Red Planet je smeštena u 1888. godinu, gde igrači preuzimaju uloge rukovodioca nemilosrdnih rudarskih korporacija koje su odlučne da iskoriste neviđene resurse Marsa. Igra je dizajnirana od strane Bruna Faiduttija i Bruna Cathale. Cilj igre je poslati ekspediciju na Crvenu planetu, iskopati njene minerale i led, i postati neverovatno bogat u procesu. Međutim, i druge korporacije imaju isti plan​.

U društvenoj igri Mission: Red Planet, dva do šest igrača se takmiče da zauzmu Mars i iskopaju njegov celerium, silvanit i led. Igrači osvajaju poene ne samo od vađenja ruda i leda, već i od završavanja tajne misije, koja može uključivati kontrolu specifičnih zona na planeti ili akumulaciju određene vrste rude. Ko ima najviše poena na kraju deset rundi pobedjuje​.

Svaka faza rudarske ekspedicije na Mars donosi svoje izazove. Svaki brod može da primi samo nekoliko putnika, a sa toliko astronauta usmerenih ka Marsu, možda će biti potrebno da se koristi podmuklost i sabotaža da bi se vaši astronauti lansirali u svemir. Jednom kada slete, možda će se morati boriti protiv drugih rudarskih korporacija za kontrolu zone. Astronauti mogu biti nemilosrdno ubijeni od strane druge korporacije, ili možda vi sami morate eliminisati nekoliko astronauta. Može se desiti da zona depozita ima više rude nego što se nadate, ili da sadrži manje rude nego što ste se nadali​.

Igrači započinju igru sa tajnom misijom na Crvenoj planeti, i mogu steći još jednu misiju tokom igre. Misija može podrazumevati kontrolu celog južnog hemisfera Marsa, stacioniranje bar jednog astronauta u svakoj zoni, ili akumulaciju gomila sylvanita, celeriuma i leda. Ostali igrači neće znati sigurno šta je vaša tajna misija do kraja igre. Što suptilnije radite ka njoj, manja je šansa da će vaši protivnici pogoditi vašu agendu i raditi na sabotiranju vaših napora​.

Predlažemo i ove igre