Messina 1347

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

1 - 4

60 - 140 min

14+ god

Cena: 6 990 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Tošin bunar 188a
• TC Delta City, Jurija Gagarina 16

Godine 1347. đenovljanske galije sa poluostrva Krim stigle su na Siciliju i usidrile se u drevnoj luci Mesina. Galije su imale pacove. Pacovi su imali buve. A buve su nosile kugu koja je postala poznata kao Crna smrt. Tokom naredne četiri godine, u gradovima širom Evrope, polovina stanovništva više ne postoji.

Društvena igra Messina 1347, nazvana po istoimenom sicilijanskom gradu, Vas uvodi u period epidemije kuge (poznate kao „Crna smrt“) i širenja njene zaraze kroz grad. Tokom ovog vremenskog perioda, trgovački brodovi koji su isporučivali luksuznu robu u Evropu doneli su ovim zemljama epidemiju bez presedana - a jedan od prvih pogođenih gradova bila je Mesina u Italiji.

U ovoj igri preuzimate ulogu plemićkih porodica sa zemljoposedima na selu oko Mesine. Pokušavate da spasite ljude od kuge, stavljajući zaražene ljude u karantin, a nezaražene ljude da rade na imanjima. Kako se kuga u Mesini pogoršava, gradićete male nezavisne zajednice, pokušavajući da kontrolišete kugu kako znate i umete. Kroz neko vreme, imaćete priliku da prkosite kugi i vratite spašene građane da ponovo nasele grad. Na kraju igre pobednik je igrač koji je učinio najviše za Mesinu.

Predlažemo i ove igre

Predlozi sličnih igara