Marvel Zombies Core Box

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

1 - 6

60 min

14+ god

Cena: 20 500 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• Grčića Milenka 1

Društvena igra "Marvel Zombies Core Box" je inspirisana serijalom stripova "Marvel Zombies" iz 2005. godine. U ovoj igri, igrači preuzimaju uloge zombifikovanih superheroja iz Marvelovog univerzuma, poput Iron Mana, Kapetana Amerike, Hulka i drugih. Cilj igre je da igrači, u svojim novim zombi identitetima, šire zarazu i bore se protiv preživelih superheroja i specijalno obučenih agenata S.H.I.E.L.D.​.

Igrači tokom igre aktiviraju svoje zombi heroje kako bi se kretali, napadali, razbijali vrata, sticali zombi osobine i, najvažnije, hranili se. Nova mehanika u igri uključuje "dobijanje zombi osobina", što je slično akciji pretrage iz prethodnih verzija Zombicide igara. Ove osobine daju zombi herojima specijalne sposobnosti koje im mogu pružiti prednost, poput besplatnih akcija i bonusa na bacanje kockica. Još jedan novi element je sistem "gladi" - što je veći nivo gladi, zombi heroji postaju opasniji. Međutim, ako se ne nahrane na vreme, postaju nekontrolisani i mogu se kretati ili jesti, gubeći zdravlje svakim potezom​.

Kao i u ostalim Zombicide igrama, igrači ispunjavaju zadatke i pobeđuju neprijatelje, čime njihovi zombi heroji stiču iskustvo i nove sposobnosti. Sa svakim nivoom koji zombi heroji dobijaju, raste i nivo pretnje, što vodi u narednu fazu igre, fazu neprijatelja. Neprijatelji se kreću ka najbližem zombi heroju ili ga napadaju, a civili pokušavaju da pobegnu sa mape ili napadaju zombi heroje ako su "borbeni civili". Superheroji dobijaju dve akcije svaki, sa jedinstvenim sposobnostima koje odražavaju njihove moći iz stripova​.
Zombi heroji takođe moraju da se bore protiv talasa neprijatelja koji se pojavljuju na različitim tačkama generisanja na svakoj misiji. Viši nivo pretnje znači veći broj neprijatelja koji se pojavljuju. Konačna faza igre je završna faza, tokom koje se primenjuju sve igračke efekte iz te faze, a ako su neki zombi heroji poraženi tokom runde, igra se završava i misija je neuspešna​.