Mafija - Osveta (na srpskom jeziku)

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

6-17

30-90 min

12+ god

Cena: 1 690 RSD

Pada noć i na scenu stupaju oni koji zaista upravljaju ovim gradom - organizacija koja crpi svoju snagu iz stroge hijerarhije i uništava svaki drugi poredak jer ga vidi kao pretnju svom blagostanju. Svi oni kojima je život mio sede kod kuće, jer dobro znaju da se ne ostaje na ulici kad se budi MAFIJA!

MAFIJA je društvena igra skrivenih uloga, sa elemetima blefiranja, ubeđivanja, pregovaranja...

„Mafija” je svetski poznata igra (u našoj zemlji je veoma popularna kao party igra skrivenih uloga – od 6- 17 igrača) u kojoj su igrači podeljeni u dva tima, “građane” koji pokušavaju da otkriju i eliminišu kriminalce, i “MAFIJU” koja likvidira građane da bi se oslobodila svedoka. Pored timova GRAĐANI i MAFIJA, u okviru igre postoje dodatni timovi za koje su napisana posebna pravila, takmičarska pravila, JAKUZE, VUK SAMOTNJAK I KGB.

Cilj igre: Jedna osoba preuzima ulogu PRIPOVEDAČA i vodi igru. U ovoj društvenoj igri na njemu je da se potrudi da se igra igra po pravilia, ako je to moguće. Preostalim igračima se dele karte, koje ih tajno raspoređuju u dva tima: GRAĐANE i MAFIJU. Igra je podeljena na dve etape – na DAN i NOĆ.

Svake noći svi zatvaraju oči. Dok su igračima sklopljene oči, igrači koji pripadaju mafijaškom timu otvaraju oči i ćutke biraju igrača koga će ubiti.

Svakog dana svi igrači otvaraju oči i dok diskutuju, trude se da obrazlože zbog čega sumnjaju na nekog igrača da je baš on član mafije. Građani se trude da pogode ko je član mafije dok se mafijaši trude da zbune građane kako bi izbegli da budu uklonjeni. Igra zahteva dosta priče, rasprave, politike i blefiranja..

Ko preživi pobeđuje!

 

Predlažemo i ove igre