Kingsburg

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2 - 5

90 min

13+ god

Cena: 9 600 RSD

Kralj Tritus je postavio vas, svoje najpouzdanije guvernere, da održavate i branite pogranične provincije od neprijateljskog napada. Da biste napredovali, morate nadmašiti svoje suparničke guvernere i ubediti kraljeve savetnike da vam pomognu. Samo jedan guverner će biti primljen u Kraljevsko veće, tako da sakupite svoje resurse, izgradite svoje zgrade i pripremite odbranu - budućnost Kingsburga je u vašim rukama!

Društvena igra Kingsburg stavlja igrače u uloge lordova koji, poslani od strane kralja, imaju zadatak da upravljaju pograničnim teritorijama. Igra se odvija "pet godina", odnosno ukupno 20 poteza. Svake godine postoje 3 proizvodne sezone za prikupljanje resursa, građevinske strukture i obuku trupa. Svaki četvrti krug je zima, u kojoj se svi igrači moraju boriti protiv napadačke vojske. Svaki igrač se mora suočiti sa osvajačima, tako da ovo nije kooperativna igra. Sredstva za izgradnju struktura i obuku trupa prikupljaju se uticajem na savetnike u Kraljevskom savetu. Svaki savetnik u Kraljevskom savetu će dodeliti različite resurse ili dodeliti vojnike, pobedničke poene i druge prednosti igraču koji je mogao da utiče na njega/nju u trenutnom potezu.

Na kraju pet godina, pobednik je onaj igrač koji je najbolje razvio svoju dodeljenu teritoriju i najviše udovoljio kralju kroz Veće.

Moguće je osvojiti mnoge alternativne strategije: hoćete li ići na vojni put, ne obazirući se na ekonomske i prestižne zgrade, ili ćete imati za cilj da dovršite veliku katedralu da biste zadovoljili kralja? Hoćete li koristiti gildu trgovaca da steknete veći uticaj u Savetu ili ćete ići na uravnotežen razvoj?

Predlažemo i ove igre