Katamino Deluxe

Broj igrača

Trajanje partije

Uzrast

1-2 igrača

20+ min

8+

Cena: 4 790 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a
• TC Delta City, Jurija Gagarina 16

Za starije igrače ali i igrače kojima je boja drveta kao i estetika presudna za izbor igre ti je verzija Katamino Deluxe kao možda i najlepša verzija ove igre. U prirodnim bojama drveta igra ja možda malo teža ali i lepša. Idealan poklon za starije koji vole rešavanje problema kao i matematiku i kombinatoriku. 

Edukativna igra Katamino Deluxe ima sitne rezlike u odnosu na osnovnu igru Katamino. Broj zadataka je malo manji zato što su izbačeni zadaci za najmlađe ali je broj kombinacija sličan...

KATAMINO je porodična edukativna igra predviđena za sve uzraste, koja one starije podseća na tetris zbog oblika svojih figurica, ali sličnostima je tu kraj...
Društvena igra Katamino je igra gradnje koja omogućuje deci ali i starijima da razumeju osnovni koncept 2D i 3D geometrije i kombinatorike. Ova društvena/edukativna igra može da se igra na mnogo različitih načina i jedna od retkih igara koje mogu, ali zaista mogu, da igraju deca od 3 godine i više. (naravno sa ograničenim brojem zadataka za najmlađi uzrast)
Drveni blokovi, slični onima u igri Tetris, postavljaju se u prostor za igranje koji može da se proširi ili smanji u zavisnosti od potrebe tj. u zavisnosti od težine igranja. Na taj način se omogućuje trogodišnjem detetu da igra igru. Ali na isti način možemo da zadamo zadatak koji će nam zadati ozbiljnu glavobolju. Ako proširimo prostor za igranje samo treba da dodamo jednu figuru. Postavka deluje jednostavno upravo zato što i jeste jednostavna.
Ali figure koje treba da dodate ne dodajete nasumično, već koristite knjigu koju dobijate uz igru i koja ima preko 35 000 zadataka. Knjiga koja prati igru urađena je jako kvalitetno kao i sama igra a najbolji deo knjige je njen pojednostavljen način za zadavanje zadataka. Za svaki zadatak ćete imati slike figura koje se koriste u njemu tako da i oni najmlađi jako brzo mogu da povežu šta to čini zadatak.
U najprostijoj verziji samo treba uklapati figurice jednu pored druge i rešavati najprostije zadatke, dok kod kompleksnijih zadataka treba pokrenuti sve moždane ćelije i sistemom eliminacije pokušati da dođete do rešenja. 
Igra ima i tangram verziju kao i igranje u tri dimenzije. Možete da napravite neku životinju ili neki prost oblik...  U suštini mogućnosti igre su neograničene jer uvek možete smisliti nešto novo. Igranje kod dece zaista potpomaže koordinaciji između očiju i ruku, rešavanju problema, koncentraciji i finim motoričkim funkcijama. Neverovatno jednostavan koncept i veliki potencijal u edukaciji je ono što odvaja Katamino od većine igara tog tipa.
Možda i najlepša stvar kod igre je da ima mogućnost da spoji porodicu u rešavanju istog problema. Osvojila je pregršt nagrada na međunarodnom nivou, a na Vama je da se uverite u to, kroz igru naravno. 
Katamino je predviđen za sve uzraste od 6 godina pa na gore ali su deca ta koja će imati više uspeha u igranju ove igre. Stariji će imati malo više problema u prilagođavanju ali nikada nije kasno da počne da se vežba.
Ako imate malu decu i želite da imate više mogućnosti onda imate sreće jer porodica Katamino igara ima i edukativnu igru Katamino Family kao idelanu za uzrast od 3 do 7 godina ali i za dva igrača (dva deteta), sličnog ili istog uzrasta. 

Kreirao: André Perriolat

Nagrade i priznanja:
Toy award 2001 - Benelux
Nets Gold Star Award 2004 - CANADA
GOOD TOY GUIDE AWARDS 2009 - ENGLAND
Prix d’Excellence 2004 - Quebec, CANADA
Parent’s Choice Recommended Award 2003 - USA
National Parenting Center’s Seal of Approval 2003 - US

Predlažemo i ove igre