Codenames Pictures (na srpskom jeziku)

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-8+

15-30 min

8+ god

Cena: 2 600 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• Bulevar Despota Stefana 101 Lokal br. 2.
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4
• Grčića Milenka 1
• Tošin bunar 188a
• TC Delta City, Jurija Gagarina 16

Posle jedne od najpopularnijih društvenih party igara Codenames, sada stiže varijanta sa ilustracijama – Codenames Pictures!

Kao i u društvenoj igri Codenames, igrači se dele u dva tima – crveni i plavi. Svaki tim bira svog kapitena koji će davati asocijacije svom timu. Kapiteni biraju jednu od pločica postavke i po njoj nameštaju tablu sa karticama ilustracija u mrežu 4x5. Na kartici postavke su obeleženi agenti crvenog i plavog tima. Kapiteni moraju da jednom asocijacijom i brojem objasne svojim saigračima ispod kojih ilustracija se nalaze njihovi agenti.

Igrači moraju biti oprezni jer se na tabli takođe nalazi i ubica. Kapiteni znaju ispod koje ilustracije se on nalazi, pa moraju da izbegavaju asocijacije koje bi naterale svoj tim da pogreši. Ako jedan od timova nađe ubicu, onda ceo tim odmah gubi partiju. Koristeći maštu, kapiteni moraju da smisle kako da povežu više pojmova jednom asocijacijom da bi saigrači što pre pronašli skrivene agente. Prvi tim koji to uspe da uradi je pobedio.

Ova odlična društvena igra za 4 do 8 igrača u dva tima, se može igrati i u neparan broj ljudi, kao i u varijanti za 2 igrača.

Predlažemo i ove igre