Catan: Gradovi i vitezi (SR/HR/SLO)

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

3-4

90 min

12+ god

Cena: 4 600 RSD

Doživite uspon Katana! Gradovi se razvijaju i napreduju - međutim, veliko bogatstvo privlači i varvare. Divlje horde počinju da ugrožavaju ostrvo. Imate malo vremena da okupite vojsku vitezova koja bih mogla da ih zaustavi. Samo oni koji su dovoljno hrabri da se suprostave varvarima mogu da odbrane svoj grad od uništenja.
Catan: Mesta i vitezi dodaje nekoliko novih aspekata osnovnoj igri< a href="http://games4you.rs/drustvene-edukativne-igre/catan-srbhrslo-verzija" target="_blank"> Catan, ali dva najvažnija stvaraju vitezove da zaštite zemlju od napada varvara i grade poboljšanja grada koja daju benefite vlasniku tog grada. Dodaje taktičku složenost igri i dužini igre.
Igra menja osnovnu igru na tri glavna načina:
Prvo, u igri su 3 nove robe, koje se razlikuju od resursa - papir, platno i kovanice, koji se mogu nabaviti iz šuma, livade i planine. Gradovi koji obično proizvode dva od tih resursa umesto toga proizvode 1 resurs i 1 odgovarajuću robu. (Da bi se roba lakše stekla, svaki igrač započinje igru sa 1 gradom i 1 naseljem na tabli.) Ove robe omogućavaju igračima da grade poboljšanja u gradu koja daju razne prednosti kao i poene.

Drugo, špil razvojnih karata zamenjen je sa tri različita špila, od kojih svaki odgovara jednoj od roba. Izgradnja gradskih poboljšanja pruža igračima šansu da izvuku ove karte sa svakim bacanjem kockica. One su slične razvojnim karticama u osnovnoj igri, ali sa širim opsegom efekata. (Neke kartice su bolje izbalansirane - na primer, nova "Resource Monopoly" karta može uzeti ne više od dva imenovana resursa od bilo kojeg igrača.)

Konačno, igrači takođe mogu da grade vitezove na ostrvu duž svoje mreže puteva. Ovi vitezovi se mogu koristiti za zauzimanje određenih raskrsnica i pomeranje pljačkaša (koji zauzimaju mesto "Soldier" karata), ali se takođe koriste za odbranu ostrva od periodičnih barbarskih napada. Ako se ostrvo uspešno odbrani, igrač (i) sa najviše vitezova će biti nagrađeni. Ako ne, igrač(i) sa najmanje vitezova imaće grad spušten na rank naselja.

Designer: Klaus Teuber
Artists:Volkan Baga, Tanja Donner, Jason Hawkins, Harald Lieske, Michael Menzel, Klaus Teuber, Franz Vohwinkel, Stephen Graham Walsh

Predlažemo i ove igre