Cacao

Broj igrača

Trajanje igre

Uzrast

2 - 4

45 min

8+ god

Cena: 3 990 RSD
Artikal se nalazi na ovim lokacijama: 
• TC Ušće, Bulevar Mihajla Pupina 4

Društvena igra Cacao je igra sa mehanikom postavljanja pločica koja vodi igrače u egzotični svet „ploda bogova“. Kao poglavica svog plemena, morate voditi svoj narod ka prosperitetu kroz uzgoj i trgovinu kakaom — a da biste to uradili, moraćete da ih naterate da rade na najbolji mogući način.

U ovoj igri, igrači pokušavaju da imaju najviše zlata na kraju igre tako što postavljaju svoje radnike pored akcionih pločica na tabli. U svom potezu postavljate jednu od svojih pločica radnika na tablu pored jedne ili više pločica džungle koje su već u igri, a zatim (ako su dve pločice radnika pored praznog prostora) dodajete i jednu od pločica džungle u taj prostor. Postavljeni radnici nakon toga kreću sa poslom i isporučuju rezultate svog truda: Ako su radnici postavljeni pored polja kakaa, dobijate jedan ili dva kakao markera po radniku; ako su pored pijace, možete da prodate jedan kakao marker po radniku po navedenoj ceni; ako su pored bunara, dobijate vodu; ako su pored hrama, stoje i izgledaju dobro do kraja igre; i tako dalje.

Kada svi igrači iskoriste sve svoje radne pločice, igra se završava. Igrači postižu (ili gube) poene na osnovu svog snabdevanja vodom, a svaki hram nagrađuje one igrače koji su u njega poslali najviše radnika. Na kraju pobeđuje onaj ko sakupi najviše zlata.

Predlažemo i ove igre

Predlozi sličnih igara