Error message

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in _uc_line_item_list() (line 133 of /home/customer/www/games4you.rs/public_html/sites/all/modules/ubercart/uc_order/uc_order.line_item.inc).

Ticket to Ride: Europe Detaljan opis igre

U igri Ticket to Ride: Europe, svako od igrača je u ulozi vlasnika železnice koji pokušava da proširi svoju prugu na mapi evrope. Svako od igrača uzima 40 figure vagona u jednoj boji. Da bi dobili spojili dva grada sa prugom igrači pokušavaju da sakupe kartice u boji.

Drustvena Igra Ticket to Ride: Europe

Spajanje dva grada zahteva određen broj karata u određenoj boji. Napr. Da bi ste spojili London i Edinburg, potrebne su vam ili 4 narandžaste karte vagona ili 4 crne karte vagona. Na početku igre svako od igrača dobija 5 karata vagona i jednu kartu destinacije. Potom igrači postavljaju 5 karata iz špila sa vagonima na tablu. Igrači u svom potezu imaju jednu od tri opcije. Prva je da uzmu dve karte vagona sa table ili jedan vagon sa table i jedan sa vrha špila. Među kartama takođe postoji lokomotiva koja služi kao zamena za bilo koju boju. 

Drustvena Igra Ticket to Ride: Europe

Druga opcija je da igrači daju određen broj karata u određenoj boji i potom spoje dva grada na mapi. Pošto to učine, igrači odmah dobijaju bodove za to spajanje. 

Drustvena Igra Ticket to Ride: Europe

Treća opcija je da igrači uzmu karte destinacija ili ih zamene. Karte destinacija su zadatci koji daju dodatne bodove igračima ako do kraja igre uspeju da spoje dva grada na mapi koja su opisana na karti destinacije. One se ne otkrivaju sve do kraja igre i to čini trku za bodovina neizvesnom do kraja partije.

Drustvena Igra Ticket to Ride: Europe

Igračima možda neće uvek uspeti da spoje gradove da bi završili zadatak, tako da je igračima data dodatna mogućnost da postave figuru stanice na tablu. Ona omogućava da spoji prugu koja je već zauzeta samo zarad dobijanja bodova na karti destinacije. Igrači na kraju igre dobijaju dodatne bodove za svaku stanicu koju nisu potrošili.

Drustvena Igra Ticket to Ride: Europe

Igra se završava kada jedan igrač ostane bez svojih figura vagona. Igrači će potom proveriti uspešne karte zadataka i prilagoditi bodove. Igrač sa najdužom spojenom prugom na tabli takođe dobija dodatne bodove. Igrač sa najviše bodova na kraju igre je pobednik.