Jungle Speed (na srpskom jeziku)

Broj igrača

Trajanje Igre

Uzrast

2-10

15 min

7+ god

Cena: 2 400 RSD

Jungle speed je zabavna igra čija je osnovna namena da Vas zabavi. Dakle, u ovoj igri nema taktike, nema planiranja deset poteza unapred, već samo brzina i dobri refleksi.
Naime, svi igrači dobijaju jednak broj karata koje su okrenute licem na dole i jedan totem u sredini. Karte na sebi imaju simbole i boje. Igra se igra tako što prvi igrač okrene prvu svoju kartu, a zatim se nastavlja krug. Ako neko okrene kartu kakva je već okrenuta na stolu, potrebno je da što pre dohvati totem (pre protivnika koji ima isti znak). Ukoliko ste prvi dohvatili totem sve Vaše karte koje su okrenute licem na gore predajete onome protiv koga ste ušli u “duel”. Cilj igre je da se prvi oslobodite svih karata. Osim na znake koji su često veoma slični, a opet različiti, morate da vodite računa i o bojama kada se izvuče karta koja kaže da se od tog trenutka prati boja. Čak i ako više od dva igrača imaju isti symbol, svi učestvuju u duelu, a gubitnici dele karte pobednika.
Pravila su, dakle, najjednostavnija moguća, igra je prihvatljiva i razumljiva najširoj grupi zainteresovanih igrača, a jedina nezgoda može da nastane pri hvatanju totema – protivnici Vam neće lako prepustiti isti, pa budite spremni I na ogrebotine, trzanje, a može se desiti i da Vam totem izleti iz ruke…
U svakom slučaju, ova igra će Vam poslužiti za brzu zabavu i veliko i šarenoliko društvo jer može da je igra do osam igrača.

Predlažemo i ove igre

Predlozi sličnih igara